Arkild

en Andreas fortælling – når den er værst

Andreas på 10 år er ordblind og måske Danmarks yngste forfatter. Han har netop doneret sin bogserie ”Arkild” til børneafdelingen på Viborg sygehus samt Friskolen i Hald Ege, hvor hans 7-årige kusine går.

Andreas har i det meste af sin skolegang haft svært ved at læse og skrive, da han er ordblind. Det er jo ikke bare dansktimerne, der volder problemer, men også matematiktimerne, hvor han skal læse en opgavetekst, er problematisk. Vi havde en dreng, som var meget ked af det. Han havde meget lav selvværd og bestemt ikke lyst til at gå i skole. Med ekstra hjælp er han sprunget ud som forfatter og blevet en glad dreng, som igen har fået lyst til sin skole og meget mere.

Arkild-1-forside-1020x1672Arkild_2_ForsideArkild-3 forsideArkild-4_ForsideI oktober 2015 udkom hans første bog i serien Arkild med titlen Turen Til Castle”.

Nummer 2 i serien med titlen Taget til fange” udkom i november og den 3. “Turen til Kraka” i december 2015. “Den blå Rubin“, som er den 4. i Arkild-serien udkom i august 2016. Ca. hver anden måned udgives en ny bog i serien.

Bøgerne fås som hardcover og eBøger (ePub) samt lydbøger (MP3).

Andreas bruger 1 time hver dag efter skoletid på at læse og skrive for at blive bedre til dansk. I begyndelsen var det meget svært for ham, da andre børn bare kunne lege, og alt syntes sort for ham. Han har fældet mange tårer over sit handikap. Og samtidigt kunne han ikke finde nogen bøger, som han syntes, der var interessante at læse, fordi bøgerne var til børnehave eller 1st klasses niveau.

Derfor blev han opfodret til at skrive sin egen bog, hvilket hurtigt blev til en hel serie. Med sin livlige fantasi fik Andreas taget hul på en spændende og løbende skriveproces. Nu var der pludselig et formål og for første gang noget interessant at læse og skrive om.

Den hjælp, han har fået:

1: Viborg Privat Skole afsatte ekstra timer til ham. Private skoler har desværre ikke helt de samme muligheder, som folkeskolerne i Danmark til at tilbyde ekstra undervisning. De har svært ved at få bevilget midler til det. Men de gør immervæk et godt stykke arbejde, og det sætter vi stor pris på. Det skal de have stor applaus for.

2: Time2Learn i Århus hjalp med at sætte et program op til den ekstra daglige time, Andreas skulle læse og skrive i. De kom med gode råd og vejledning til ham. Det har sat godt gang i Andreas’ læse-/skriveproces. Mere info på: http://time2learn.dk/

3: Ekstra time hverdag (hjemme) med læsning og skrivning, hvor Arkild indgår som en del af arbejdet. Med denne hjælp, samt hårdt arbejde og støtte fra familie, klasse kammerater og venner, er Andreas næsten kommet op på det niveau, som kræves af en 4. klasses elev.

Læse mere om produktet her . . .