Forfatter Vilborg Albertsdóttir

Vilborg Lilja Albertsdóttir født i Island   1983 i Reykvavik.

profilbillede_VA_360x360Flyttede i de tidlige barndomsår  sammen med forældrene til en ensom beliggende bondegård og blev her inspireret af det   simple bondegårdsmiljø gennem 9 år med alt, hvad det indbefatter af heste, køer, får og flere andre dyr.  Hun elskede at tegne.  Således opdraget under ret frie forhold og på vej ind i teenager årene, begyndte hun at stille spørgsmål til livets store udfordringer.  Nysgerrig og inspireret af kirken i nærheden, begyndte hun at læse om åndelighed og spiritualitet.

Familien blev forøget med en lillebror og senere en lille søster og flyttede til en lille fiskerby. På skolen her fik Vilborg en øjenvågner, nogen vil måske endda sige en åbenbaring.  Hun fandt ud af, at det at udtrykke sig billedligt, svarede til tusindvis af ord.

Inden hun sammen med datteren Emma og egen bil i 2008 flyttede til Danmark, nærmere betegnet Viborg, studerede hun på Iceland Academy of the Arts i Reykjavik ”Listaháskóli Islands”. Denne uddannelse fortsatte hun med på Århus Kunstakademi. Som om det ikke var nok, så blev det yderligere suppleret med en Pædagoguddannelse. I praktikperioderne, dels i en børnehave og dels i en vuggestue, begyndte tankerne at kredse sig mere og mere om, hvad tankerne gør ved mennesket, hvilken indflydelse samfundet har og hvilke omstændigheder og vilkår, der gør os til de individer, som vi er.
Kombineret med ”pakken” hjemmefra, oplevede hun, hvor svært det var, at komme til et nyt land. Nyt sprog, ny kultur helt andre livsværdier. Det tog hende flere år at genfinde sig selv, men godt hjulpet af at kunne udtrykke disse kaotiske stærke kræfter billedligt, fandt Vilborg atter fodfæste og vej til sin egen indre ”have”.

Ud over de mange flotte tegninger og malerier hun har lavet, så har hun også fundet tid til nye udfordringer. Hun arbejder på en snarlig udgivelse af et eventyr med Islandsk islæt (sikkert inspireret af De Islandske Sagaer), og selvfølgelig indeholdende flotte maleriske tegninger, der beskriver eventyret i fulde drag.

Som person er hun og hendes børn bare fantastisk, vellidt og afholdt i mange kredse og hun kan efterhånden sætte mange titler på sit visitkort.

På det seneste har hun også lagt hånd til en række flotte tegninger til en anden forfatters bogværk.

Vi glæder os til at se hendes snarlige debut som eventyrforfatter. Det bliver spændende at læse og se, hvordan hendes første eventyr folder sig ud i et sindrigt galleri af eventyrfigurer infiltreret af konger, prinser, dronninger, prinsesser, drager og andet godt folk, både spirituelt og åndeligt.